Νιόβη Βέλλιου
Ψυχολόγος MSc, Ψυχοθεραπεύτρια

Λίγα λόγα για μένα

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα μου! Λέγομαι Νιόβη Βέλλιου. Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Α.Μ 2734), έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος (390961/9368/2015) και δραστηριοποιούμαι στη Θεσσαλονίκη από το 2015.

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2013 και συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης στη Γερμανία. Oλοκλήρωσα την τετραετή εξειδίκευση μου στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας, το οποίο αποτελεί φορέα πιστοποιημένο την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας.

Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ, στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΑΡΜΟΝΙΑ, καθώς και σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

Έχω συλλέξει εμπειρία σε δομές ψυχικής υγείας σε Γερμανία και Ελλάδα (Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Blaues Kreuz München, Α’ Ψυχιατρική Κλινική Νοσοκομείο Παπαγεωργίου κ.α). Υπήρξα εθελόντρια στο πρόγραμμα εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων ΑΡΓΩ, καθώς και συντονίστρια σε ομάδες της ΑΕΛΙΑ για την υποστήριξη συγγενών των γυναικών με καρκίνο στο στήθος.

Υποστηρίζω την δια βίου μάθηση, η οποία θεωρώ ότι είναι απαραίτητος όρος και συμπληρώνει την αγάπη μου στο επάγγελμά μου ως ψυχοθεραπεύτρια, γι αυτό και συμμετέχω ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες.

Μιλάω Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τη yoga και το θέατρο.