Λίγα λόγια για μένα

Απόφοιτος Α.Π.Θ.
Κλινική Ψυχολόγος (MSc) 
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια & Τραυματοθεραπεύτρια

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα μου! Λέγομαι Νιόβη Βέλλιου. Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Α.Μ 2734), έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος (390961/9368/2015) και δραστηριοποιούμαι στην Θεσσαλονίκη από το 2015.

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2013 και συνέχισα με υποτροφία στο Μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης στη Γερμανία. Oλοκλήρωσα την τετραετή εξειδίκευση μου στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Έπειτα εξειδικεύτηκα στην θεραπεία του Τραύματος μέσω EMDR. Η βαθιά μου αγάπη για την yoga με οδήγησε να κάνω την βασική εκπαίδευση RYT 200.

Έχω πολυετή εμπειρία στον χώρο της ψυχικής υγείας τόσο σε κλινικά πλαίσια (Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου, Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Blaues Kreuz MünchenΑ’ Ψυχιατρική Κλινική Παπαγεωργίου, Κέντρο Αποκατάστασης ΑΡΜΟΝΙΑ), όσο και μη κλινικά πλαίσια. Υπήρξα ψυχολόγος στην Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, καθώς και ψυχολόγος στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ.

Πώς θα δουλέψουμε μαζί

Στο ιδιωτικό μου γραφείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη αλλά και διαδικτυακά υποστηρίζω άτομα και οικογένειες. Η κλινική μου εμπειρία έχει δείξει ότι νους- ψυχή και σώμα είναι σε διαρκή διάλογο. Μαζί θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε ένα ολιστικό μοντέλο προσέγγισης.

Στις συνεδρίες θα χρησιμοποιήσουμε την κλασική μορφή ψυχοθεραπείας, αλλά και την τραυματοθεραπεία, όπως επίσης και σωματικές τεχνικές για την εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος. Στόχος της θεραπείας που κάνουμε μαζί, είναι λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πτυχές της ύπαρξής του θεραπευόμενου/ης, να εξαλείψουμε τα όποια συμπτώματα/δυσκολίες, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν εκεί, ώστε να προάγουμε την συνολική ισορροπία και ευημερία του κάθε ατόμου και να ξεκλειδώσουμε το μέγιστο δυναμικό του/της.

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Universität Bremen
Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων
Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας
European Family Therapy Association: EFTA
European Family Therapy Association: EFTA