Λίγα λόγια για μένα

Νιόβη Βέλλιου
Απόφοιτος Α.Π.Θ.

Κλινική Ψυχολόγος (MSc) 
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα μου! Λέγομαι Νιόβη Βέλλιου. Είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Α.Μ 2734), έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος (390961/9368/2015) και δραστηριοποιούμαι στην Θεσσαλονίκη από το 2015.

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2013 και συνέχισα με υποτροφία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βρέμης στη Γερμανία. Oλοκλήρωσα την τετραετή εξειδίκευση μου στην Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας, το οποίο αποτελεί φορέα πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA).

Στο ιδιωτικό μου γραφείο μου υποστηρίζω διαδικτυακά και δια ζώσης άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος στην Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης,  στην Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Έχω πολυετή εμπειρία στον χώρο της ψυχικής υγείας τόσο σε κλινικά (Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Blaues Kreuz MünchenΑ’ Ψυχιατρική Κλινική Παπαγεωργίου, Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΑΡΜΟΝΙΑ), όσο και μη κλινικά πλαίσια (Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης).

Υπήρξα εθελόντρια στο πρόγραμμα εναλλακτικής θεραπείας εξαρτημένων ατόμων ΑΡΓΩ, καθώς και συντονίστρια σε ομάδες της ΑΕΛΙΑ για υποστήριξη συγγενών των γυναικών με καρκίνο στο στήθος.

Αυτό το διάστημα εκπαιδεύομαι στην Τραυματοθεραπεία (EMDR). Υποστηρίζω την δια βίου μάθηση, η οποία θεωρώ ότι είναι απαραίτητος όρος και συμπληρώνει την αγάπη μου στο επάγγελμά μου ως ψυχοθεραπεύτρια, γι αυτό και συμμετέχω ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες.

Μιλάω Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την διδασκαλία της yoga και τις τέχνες.

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Universität Bremen
Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων
Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας
European Family Therapy Association: EFTA